woensdag 2 november 2011

Niet Persoonlijk

In het kader van niemand gaat ongeschonden door het leven - Presenteer ik u de "u-bent-gigantisch-te-grazen-genomen-dag." Dat is de dag dat niet alleen het kaas van je brood wordt gegeten, maar dat je tevens blijkt gepeopled, behoorlijk bent geplayed en gigantisch bent vern#ukt.

... en het is niet persoonlijk.

Nou ik kan u verzekeren dat vanuit de positie van het -gigantisch-te-grazen-genomen- individu het verrekte persoonlijk aanvoelt. En als het niet persoonlijk is, wat is het dan wel? Het heeft toch betrekking op die persoon. Je kunt heel hard roepen dat het niet zo is, maar daar voelt die beste man of vrouw zichzelf toch niet anders door.

Die voelt zich belazerd.
Gepakt is genomen!

Maar wat doe je dan? Je kunt er niets meer aan doen of veranderen, maar de frustratie zit er nog.

Ik kan me indenken dat je dan de behoefte krijgt aan een vrijbrief om de beste boeman een eenmalig beste tik op het smoelwerk te verkopen. Zo één in de categorie "de eerste klap is een daalder waard." Je wilt toch dat stukje gerechtigheid c.q. rechtvaardigheid. Primitief of niet.
Tja, helaas ontbreekt het velen van ons aan de neanderthaler onnozelheid (en de 'heldhaftigheid') om een dergelijk verhelderende actie uit te voeren en houden wij wijselijk onze handjes in de zakken. Je zou er over kunnen praten waar het niet dat je vaak pas merkt dat de kaas van je brood is gegeten als de kleine dikke rat er tussen uit is geknepen.

En dan?

Ik zou zeggen. Ga er volledig in! Pak de ellendige dag bij zijn lurven en ga er voor. Wees boos, opstandig, verdrietig ...en choose your poison!
Voor mijn part ontken je de wereld voor een dag....wentel je er voor de 200% in.

En dan sta je weer op.
En omarm je de gedachte van Karma.

Weet- deze dag heeft geen happy twist. Het bestaat en het enige wat je met zekerheid weet is dat die voorbij gaat.  De feiten blijven hetzelfde, het nare gevoel zal langzaam wegebben en ooit zal het niet meer belangrijk zijn.
Bovenal heeft het je van een van prachtige levensles voorzien.

Neem een kat! Prrrrr
"It's nothing personal, it's strictly business"

Geen opmerkingen: